Optikai

hálózatok

Az optikai hálózatok előnyei:

 • nem tartalmaz fém összetevőt, így az optikai kábelezés jól alkalmazható olyan ipari környezetekben, ahol erős az elektromágneses tér, így biztonságosan alkalmazható kültéren vagy pl. nagyfeszültségű kábelek (lift, erőmű) mellett is.
 • IT biztonság szempontjából is kiemelkedő mutatókkal rendelkezik, lehallgathatatlanság csak közvetlen hozzáféréssel és megszakítással lehetséges
 • nagy sávszélességet biztosítanak, akár több km-es távolságok is könnyedén áthidalhatók vele
 • külső elektromágneses hatások nem befolyásolják, mentes az idegenáthallástól
 • villám védett

Az üvegkábelezést a következő esetekben szoktuk alkalmazni:

 • ha szükség van stabil adatátvitelre
 • ha olyan hálózat szükséges ami nem hallgatható le
 • nagyobb áramú vezetékek nyomvonala melletti kábelezésnél
 • épületek között, ahol szempont a galvanikus függetlenség (földhurok) elkerülése a cél
 • olyan üzemekben, ahol az alkalmazott gépeknél magas a dinamikus áramfelhasználás, hirtelen erőtér változás történik
 • nagyobb sávszélesség elérése érdekében 1Gbit/s-40Gbit/s, illetve különböző kiegészítőkkel akár 160Gbit/s érpáranként
 • 100m-nél nagyobb távolságok kábelezése (UTP max. 100m-ig telepíthető aktív eszköz használata nélkül), Multimódusú üvegszálnál max. 2km (általában 500m) Single Módusú kábeleknél 100km a maximális hossz

Hálózat karbantartás, szervizelés

Szakképzett hálózati részlegünk olyan megelőző jellegű hibaelhárítási szolgáltatást nyújt, mely biztosítja infokommunikációs rendszerének hosszú élettartamát. A megfelelő karbantartási terv biztosítja a hálózat folyamatos, gördülékeny működését.

Szervizelés során kiemelten fontosnak tartjuk, a hibák gyors elhárítását kihívásnak találjuk, az egyedi más által nem felfedezhető hibák felderítését.

A megfelelő szaktudás és műszerek a rendelkezésinkre állnak.


Ha OTDR vizsgálatra van szükség

Az OTDR az optikai kábelek legfontosabb vizsgálati eszköze. A mérés akár egy oldalról elvégezhető, hiszen a műszer a szálba csatolt fény impulzusok visszaverődéséből készít grafikont a teljes szálról, melyen megjelennek a reflektív (pl. csatlakozások, szálvégek) és nem reflektív (pl. fúziós kötések, makrohajlítások, szálszakaszok) események is a távolság függvényében. Tehát segítségével mérhető a szálhossz, mérhető akár egyetlen optikai kötés vagy csatlakoztatás csillapítása, kábel diszkontinuitások helyének és nagyságának pontos meghatározása. Alkalmas lehet még multimódusú kábelek diszperziójának ( módusdiszperzió ) meghatározására is. Jegyzőkönyvet készítünk.


14520

M hegesztett vezeték

482

Telepítés

9310

Optikai hegesztés száma

479

Elégedett ügyfél

Kérjen ajánlatot optikai hálózatépítésre:

Rólunk

P1safe Kft. több mint 10 éve biztonságtechnikával, informatikai és optikai rendszerek teljeskörű kiépítésével, szervizelésével, karbantartásával foglalkozik. Tapasztalt szakembereink felmérik,megtervezik és végül kivitelezik az Ön számára megfelelő projektet.

P1safe Kft. Kapcsolat

1204 Budapest
Rezeda utca 25.

(30)151–5758
(30)518-8282