IP kamera rendszerek

IP alapú kamera rendszer

Az IP alapú kamera rendszer nagyon hasonlóan működik az analóghoz, de egy jelentős dologban eltér. Az üzemeltetéséhez szükség van egy hálózati kapcsoló eszközre (switch/router), amely biztosítja a kapcsolatot a kamerák és az NVR között. A rögzítést alapvetően egy hálózati rögzítőegység (NVR) vagy egy megfelelő menedzsment szoftverrel ellátott PC végezheti, de a legújabb technológiának köszönhetően ma már használhat akár memóriakártyára rögzítő IP kamerákat is. A digitális kamerákkal sokkal jobb minőségű, részletgazdagabb képet kaphat a megfigyelt területről, mintha analóg rendszert használna.

Érdeklődöm árak után

Mi az IP kamera rendszerek előnye?

Az informatikai hálózatok terjedésével az IP kamera rendszerek terjedése is folyamatos. A tényleges előnyei a többi rendszerhez képest:

  • az eszközök külön – külön is elérhetőek akár távolról is
  • a meglévő hálózatok esetén kevesebb kábelezés, így kevesebb munkaidő szükséges
  • a videó elemzés már a kamerákban megtörténik, széles körű lehetőségeket biztosít
  • az analóg rendszerek felbontási korlátjai itt nem lépnek fel, így a fejlődésnek nincs vége
  • eszközök tápellátása megoldható az adat továbbításért felelős kábelezésen, így kevesebb kábelre van szükség

Amire talán nem gondolt:

Nem vagyok otthon, mégis mindent látok

Igen. Furcsa lehet elsőre, de valóban. Ön akár egy tableten vagy laptopon, sőt, akár okostelefonján keresztül a világ bármely pontjáról is ellenőrizheti otthonát. A P1safe olyan kamera rendszerek telepítésével is foglalkozik, melyeket az ügyfél egy online platformon keresztül használhat. Még mielőtt felmerülne Önben, hogy ez mennyire biztonságos, igen, ezek a rendszerek biztonságosak. A P1safe csak olyan kameragyártók rendszereivel dolgozik, melyek a legmagasabb biztonsági előírásoknak is megfelelnek. Persze azért olyan nincs, hogy tökéletes biztonság, de a cég eddigi tapasztalata során nem találkozott „feltörési” kísérletekkel.

A kamera rendszer akár életet is menthet.

Azt kérdezi, hogy hogyan? Járt már úgy, hogy felhívta közeli hozzátartozóját és ő nem vette fel a telefont? Ön, pedig biztosan tudja, hogy otthon van. Mi jut Önnek elsőre az eszébe? „Jaj! Csak nincs valami baja?” Ilyenkor jól jöhet egy távolról is felügyelhető kamerarendszer. Ön csak leül a számítógépe elé vagy az okostelefonja segítségével már másodperceken belül láthatja, hogy minden rendben van. Amennyiben baj van, Ön rögtön tud intézkedni. Ezzel pedig időt és akár szó szerint életet menthet.

Ha megtörténik a baj

Tökételes védelem nincs. Előfordulhat, hogy mégis áldozatul esik az otthona és betörnek. Egyben biztos lehet. Nem lesznek észrevétlenek a gazemberek. A felvételek a rendőrség munkájának segítése mellett, a bíróságon bizonyíték erejűek. Ráadásul a biztosítóval sem kell vitatkozni.

Árajánlatot kérek kamera rendszerre