Vezetékes riasztórendszerek

Hol használható a vezetékes riasztó rendszer?

  • társasházi lakások, kisebb lakóingatlanok
  • családi házak, nyaralók
  • kis üzletek, irodák
  • kültéri védelemhez
Árajánlatot kérek

Mit védjek behatolásjelző rendszerrel?

Az örök kérdés. Mert elsőre ugyan mindenki azt vágná rá, hogy a nyílászárókat. Mert a „rabló” az ajtón vagy az ablakon jön be. (Kivéve, ha Mikulás génekkel rendelkezik. Erre azért kevés az esély, még a legparanoidabb biztonsági szakértők szerint is.) De, biztos, hogy az elég? Ráadásul mivel védjük? Itt is, akárcsak a kamera rendszereknél érdemes átgondolni, hogy pontosan milyen értékeink vannak, és mi is a célunk a riasztóval? Utána, javasolt felkeresni egy szakembert és a tanácsát kérni, hiszen nem kizárt, hogy további gondolatok felmerülhetnek.

Olcsó riasztó drága mulatság

Ma már egy barkácsbolt is kínál különböző „riasztónak” nevezett eszközöket, melyek első pillanatban még pénztárca barátnak is tűnhetnek. Ami igaz, mindaddig, amíg nem mondanak csődöt. Mert, akkor ahogy a szólás tartja „se pénz, se posztó”. Egy alapos felmérés után a P1safe szakértői egy ár-érték arányos javaslatot tesznek, melyre garancia is van. Gyakorlati tapasztalat, hogy nem biztos, hogy az első látásra „olcsónak” tűnő megoldás valóban az is. Ráadásul az „olcsó” is egy relatív fogalom. Kinek mi az érték és a drága?

Árajánlatot kérek

Csendes vagy hangos?

A riasztó rendszerek lényege a prevenció, vagyis, hogy a betörést előbb jelezze és a tevékenység folytatásában a betörőt megállítsa. Ezért a legelterjedtebb a hang és fényjelzéssel egybekötött rendszerek. Ez ugyan elriasztja a betörőt, de ha már „megszerezte zsákmányát”, akkor sajnos nem kizárt, hogy bottal üthetjük a nyomát.

Van még egy fontos tudnivaló. Bizonyára már Ön is találkozott azzal a jelenséggel, hogy édesdeden akart aludni, amikor valahol a lakó környezetében veszettül elkezdett egy riasztó visítani. Mi volt az Ön első reakciója? Valószínű, hogy káromkodott egy nagyot, szidta az illetőt és a fejére húzta a takarót. Vagyis, nem rohant az ablakhoz, nem kapott magára egy kabátot, és nem rohant a helyszínre. Szomorú tény, de a sok téves riasztás miatt az emberek már immúnisak a riasztók hangjára.

Ráadásul a téves riasztások egyik nagy okozója az időjárás. Figyelje meg, hogy viharok idején mennyire sok autó és lakás riasztó kapcsol be. Az ilyen hamis riasztások és az „olcsó” megoldások között, pedig van kapcsolat. Nem lenne ezzel gond, ha napjaink betörői ezt nem tudnák, de a tanulmányok szerint 10 esetből csak 4 esetben riasztja el őket a riasztó hangja. Maximum csak a rendőrjárőrök figyelmét kelti fel, ha ép a környéken vannak.

Napjainkban egyre inkább terjed az úgy nevezett „NÉMA RIASZTÁS”. Ennek lényege, hogy a behatoló nem érzékel semmit abból, hogy személye már nem észrevétlen. Így, lehetősége van a hatóságoknak még akkor a helyszínre érni amikor a tettes még javában „dolgozik”. Ez azért is fontos lehet, mert ebben az esetben tettenérés történik, amit már nem fog tudni „kidumálni” az elkövető. Ráadásul a biztosító sem kérdőjelezheti meg a betöréssel kapcsolatos károkozást. A riasztás ezen módja történhet helyben vagy a megfelelő szolgálatnál, illetve mindkét helyen. Egyébként nem ritka, hogy mindkét riasztást is alkalmazzák. Az első lépcsőben a néma riasztás, majd a helyi hang és fényriasztást. De, a hang riasztás mértékét és hosszát javasolt szabályozni. Gondolva a lakókörnyezetre.

Árajánlatot kérek